Denne logoen til Windows 8s programvarebutikk ble avslørt allerede lørdag. Nå har nye detaljer om butikken kommet for dagen.

Annonse


Enda en Windows 8-lekkasje

De fleste er sikre på at den kommende versjonen av Windows vil inneholde en programvarebutikk a la App Store i Apples OS X.

Håndfast bevis
Men først nå har vi fått et håndfast bevis.

Det italienske nettstedet Windows 8 Italia (via Google Translate) har studert koden i den såkalte Milestone 3 Build-versjonen i detalj, og funnet mange referanser til butikken.

Blant annet ser navnet ut til å være WinStore, men det kan selvsagt vise seg bare å være en arbeidstittel.

Annonse


Kan låse opp prøveversjoner
Av koden går det også fram at man kan laste ned en prøveversjon av et program man vurderer å kjøpe, for så å låse det opp etterpå. Man trenger med andre ord ikke laste ned programmet på ny når prøveperioden er utløpt og man har bestemt seg for å kjøpe det.

Italienerne har også avdekket flere detaljer om den nye funksjonen som lar deg lagre alle brukerdata i nettskyen, slik at hvilken som helst Windows 8-maskin du måtte låne, kjøpe eller leie blir «din» ved innlogging.

Slik ser oversikten over funksjonene i Windows 8-butikken ut.
(Ill.: Windows8Italia.com)

WiFi Direct
Ved hjelp av Windows Store, en teknologi som ble lekket allerede i juni i fjor, kan også enkeltprogrammer (for eksempel apper kjøpt i Windows-butikken) synkroniseres på tvers av maskiner du disponerer.

Windows 8 får ifølge nettstedet innebygd WiFi Direct, som gjør det langt enklere å dele filer trådløst mellom maskiner.

Denne teknologien er først og fremst ment for smarttelefoner, men vil utvilsomt være til nytte i PC-er også. Ifølge MobileTechNews vil alle trådløse brikker støtte Direct i 2014.

Windows 8_3D-kode
(Ill.: Windows8Italia.com)

Det er ikke første gang at Windows 8 Italia har kommet med avsløringer om det nye Windows. Like før jul i fjor kunne de blant annet melde at Windows 8 får 3D-grensesnitt.

Den nye avsløringen avslører også at Windows 8 får støtte for 3D-skjermer. Det betyr etter alt å dømme at man skan spille 3D-filmer og -spill på maskiner med det nye OS-et installert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse