Den allerede enorme elektronikkmessen IFA i Berlin vokser.

Annonse


Bygger nye haller

ALICANTE (ITavisen.no):Verdens største elektronikkmesse har blitt for trang. Derfor bygges det nå to nye haller på messeområdet i Berlin.

Blir 28 haller
Detter kunne IFAs direktør dr. Christian Göke stolt annonsere under en pressekonferanse i Alicante, Spania lørdag.

Hallene kommer i tillegg til de allerede 26 messehallene på det 134 000 kvadratmeter store området som ligger helt vest i Berlin, like ved Olympiastadion.

Vil huse foto
De nye bygningene skal oppføres i løpet av de neste tre årene, og vil neppe stå ferdige før tidligst i 2014. En av dem kommer trolig til å huse fotoindustrien, som i mange år har ført en slags nomadetilværelse i flere haller på messen.

Annonse


Det har med andre ord ikke vært mulig å huse Canon, Nikon og alle de andre på samme sted, slik man for eksempel har klart med tung hifi og hjemmekino.

IFA-sjef Christian Göke kunne stolt annonsere at det bygges tre nye haller på Berlins gigantiske messeområde. Til høyre IFA-messens røde maskot, den navnløse Miss IFA.
(Ill.: Foto: IFA)

De største selskapene, som Samsung, Sony og Philips, tar allerede så stor plass at de nærmest har egne haller.

Stor vekst
Veksten i antallet utstillere, besøkende og pressefolk har vært eksplosiv siden 2006, messen gikk over fra å bli arrangert annet hvert år til å bli en årlig begivenhet. De fleste hadde ventet lavere interesse, og helt i begynnelsen så det slik ut.

Men så tok det seg betydelig opp. I fjor besøkte 235 000 messen. Av disse var over 6000 journalister fra nær og fjern. Og hele 1423 utstillere var representert.

Må bygge midlertidig hall
Interessen for årets messe, som går av stabelen 2.-7- september, er så stor at man allerede nå er fullbooket.

– Antallet bestillinger for 2011 er imponerende. Vi er nødt til å sette opp en midlertidig hall for å huse alle utstillerne, sier Göke.

Kjøper som aldri før
Den store interessen faller sammen med en betydelig og ikke minst overraskende vekst i salget av forbrukerelektronikk de siste årene.

Mange trodde at salget skulle falle sammen i kjølvannet av finanskrisen i 2008. Men faktum er at det motsatte har skjedd. Folk kjøper flatskjermer, PC-er, nettbrett, smarttelefoner og annet lyd/bilde/nettutstyr som aldri før.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse