– Og så ringer du dama mi

Apple kjøpte  selskapet Siri i april i fjor. Trolig for å gjøre iOS5 helt stemmestyrt, hevder ryktesmedene.

Stemmestyring skal være den viktigste nyheten i Apples kommende operativsystem for iPhone, iPad og iPod Touch.

Lite brukt
Det høres umiddelbart noe gammelmodig ut. For stemmestyring har jo vært med oss i mange år, både i PC-er, mobiltelefoner og andre dingser.

Men særlig mye brukt har det ikke vært, og du skal lete lenge etter noen som sitter på bussen og roper «ring Andreas» til telefonen sin i dag.

Annonse

Brukes på helt ny måte
Men ifølge Edibleapple.com blir dette en helt ny form for stemmestyring.

Først og fremst fordi den blir fullt ut integrert i operativsysystemet, og ikke en påklistret ettertanke som er kjekk og ha.

Skal vi tro nettstedet, så satser Apple for fullt på at stemmestyringen skal bli en enklere og mer brukervennlig måte å styre telefonen eller nettbrettet på, enten du skal slå opp et telefonnummer, sjekke Facebook-oppdateringene eller lese nyhetene.

Kjøpte selskap
Edibleapple.com bygger ryktet på det faktum at Apple for ett år siden kjøpte selskapet Siri, som spesialiserer seg på stemmeaktiveringsløsninger.

Siri har blant annet utviklet noe de kaller en virtuell personlig assistent. Denne assistenten lar seg snakke til, og kan i likhet med en virkelig assistent booke møter, bestille bord på restaurant, hotellrom og til og med ordne med leiebil.

– Skaff meg et rom
Alt sammen etter å ha fått muntlig beskjed fra deg («skaff meg et rom på det beste hotellet i Las Vegas mellom 4. juli og 10. juli – ikke over 2000 kroner natta. Etterpå kan du ringe dama mi og spørre om det høres greit ut»).

Skal vi tror ryktene, vil iOS5 gjøre din iPhone, iPad eller iPod Touch til en slik elektronisk tjener. Det er bare å befale med myndig stemme, så blir sakene gjort…

Her er for øvrig en video som viser hvordan Siris løsning virker (takk til Droid):

Annonse
Annonse