Ny, lynrask Chrome

chrome javatest

Google lanserer nå en ny beta av Chrome 10, og denne gangen finner man flere godbiter blant oppdateringene.

Den viktigste endringen er hastigheten i javascript. Google mener at Chrome 10 er over 60 prosent raskere enn den stabile versjonen av Chrome 9. De har laget en graf som viser forbedringen av javascriptytelsen i Chrome 10.

Passordene alltid med deg
Synkronisering mellom maskiner har alltid vært en viktig del av Chrome. Det har lenge vært mulig å synkronisere bokmerker, historikk, utvidelser med mere.

Annonse

Nå synkroniseres også passord på tvers av dine maskiner. For noen vil det være en god ting å alltid ha sine passord klare uansett hvor de er. Om du derimot har maskiner som deles med andre, er det lett å slippe unna synkroniseringen.

Dette gjør du ved å velge innstillinger->Alternativer->Mine ting->Synkronisering. Her kan du velge fritt hva som skal deles på tvers av dine maskiner med Chrome.

Google har også endret visningen av innstillinger. I stedet for en dialogboks åpnes nå innstillinger i et eget vindu.

Endelig GPU-aksellerert video
Det er nå standard i Chrome at video kjøres via grafikkortet. Tidligere har dette blitt gjort med maskinens prosessor. Dette fører ofte til at videoavspillingen hakker, og ikke spiller som den skal. Avspilling i fullskjerm skal redusere bruken av prosessoren opptil 80 prosent.

Her er en utvidet liste av de tekniske endringene i Chrome 10.

Om du ønsker å teste Chrome 10 beta finner du det her. Husk at man ikke kan ha Chrome i både stabil versjon og beta samtidig.

Kilde:
Chrome Blog

Annonse
Annonse