touchpad

Annonse


Første nettbrett med webOS

Som forventet kunngjorde HP sitt nettbrett onsdag kveld, sammen med to nye Pre-smartmobiler.

Dette er ikke mislykkede Slate vi snakker om, men en helt ny satsning, med flotte webOS i sentrum.

Ny programvare
Nettbrettet heter TouchPad, og kjører altså versjon 3.0 av webOS, som tidligere er kjent fra Palms Pre-mobiler. webOS er et flott operativsystem, med meget elegant grensesnitt, veldig høy ytelse og formidabel støtte for multitasking.

De forskjellige applikasjonene kjører i «kort», og det er svært enkelt å bytte mellom oppgaver, uten at de kjørende programmene stopper opp. Hele systemet er designet rundt dette. I tillegg ser det hele pent ut, og programvaren har en del helt unike funksjoner. Blant annet skal det gå an å dele informasjon mellom nettbrettet og mobiltelefon ved å berøre de to enhetene sammen (for eksempel kan du starte å lese en nettside på TouchPad, og fortsette på Pre 3-mobilen, via berøring). Og nettleseren støtter også Flash.

Annonse
hptouchpad1-1297281090
(Ill.: HP)

Det satses mye på nettskyen, med innebygd støtte for videosamtaler over Skype, Dropbox, Google Docs og trådløs printing.

Mye kraft
Maskinvaren er solid: Størrelsesmessig er TouchPad ganske lik iPad, med 9.7 tommers skjerm og 1024×768-oppløsning. Det er plass til frontkamera (1.3 MP) for videochat, og prosessoren kjører på 1.2 GHz. Nettbrettet har faktisk Beats-høyttalere for optimal lyd.

Batterilevetiden oppgis til å vare på 8 timer.

TouchPad kommer i USA til sommeren. Vi har hørt med HP i Norge, og vet at norsk lansering vil skje senere i 2011. Vi kommer tilbake med mer info.

hp-pre-3-top-rm-eng

Flere mobiler
Sammen med TouchPad annonserte altså HP også Pre 3, den nye toppmodellen innenfor mobilsegmentet, med 1.4 GHz-prosessor, fin 3.6 tommers skjerm og ellers alle relevante spesifikasjoner. Lillebroren heter Veer, en lettvekter med 2.6 tommers skjerm og svakere prosessor. Vi er usikre hvorvidt disse slippes i Norge, men følger med.

Mer info hos Palm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse