Bekjenn dine synder på iPhone

Når du holder på som verst, er det greit å ha syndsforlatelsen i lomma.

Trodde du at den katolske kirke var en bakstreversk organisasjon som fortsatt lever i middelalderen?

Da må du tro om igjen.

Kjekt å ha for syndefulle
For nå har både Steve Jobs (eller hans midlertidige stedfortreder på jord, Tim Cook) godkjent Confession, en app som gir deg intet mindre enn Syndenes Forlatelse.

Annonse

Kjekt å ha dersom du for eksempel er en italiensk mafioso nettopp har knertet en borgermester og en politisjef eler to, eller i i det minste en Silvio Berlusconi, med et synderegister som strekker seg fra Piazza Navona til evigheten.

Gir deg oversikt
Appen kommer for øvrig med en kjekk sjekkliste som gir deg en grei oversikt over synder du har begått i det siste, samt når du bekjente dem sist.

Det appen derimot ikke gir, er en oversikt over hvor mye som er tilgitt, og hvor mange synder du fortsatt må svare for overfor Sjefen der oppe.

Avlatshandel?
Appenkoster 11 kroner. Så uttrykket ondsinnede protestanter under reformasjonen brukte om katolikkenes avlatshandel er kanskje fortsatt gyldig:

«Når pengene i kisten klinger, straks sjelen ut av skjærsilden springer».

Appen presenteres som en «romersk-katolsk app», men er ikke godkjent av den katolske kirke. Den er lagert av selskapet Little iApps i Indiana, USA, og slett ikke i Vatikanet.

Oppdatert 10/2-2011, kl. 10.50.

Annonse
Annonse