Windows 7, som har vært en stor suksess, stor-oppdateres nok en gang sommeren neste år og Windows 8 kommer i januar 2013.

Annonse


Har du savnet denne?

Win 7 har en liten godbit Macbrukere ikke har fått ennå: Forhåndsvisning av vinduer rett i oppgavelinjen.

Dette finnes det nå en løsning på.

Går vanligvis andre veien
Det har vanligvis gått den andre veien, hvor Windows har lånt flere funksjoner fra OSX. Nå er rollene snudd, hvor en funksjon i Win 7 har blitt kopiert til Mac.

Funksjonen det er snakk om er muligheten til å kjapt se vinduer i en valgt applikasjon fra oppgavelinjen. Dette gjøres ved å holde musen over ikonet i litt over et sekund, så kommer det opp en boks med åpne vinduer i den valgte applikasjonen.

Annonse


Dockview
Dockview er en av programmene som bringer denne muligheten til OSX. Denne gir både samme funksjonalitet man finner i Win 7, i tillegg til flere småendringer man ikke finner i Win 7.

Her kan man blant annet velge størrelse på vinduet med forhåndsvisningen, velge bakgrunnsfarge og andre visuelle endringer.

Programmet koster i utgangspunktet ingenting, men man vil bli oppfordret til å betale en lisens til 48 kr.

Hyperdock
Hyperdock er en litt mer avansert versjon. Her har du muligheten for flere rader, tastatursnarveier for både dokken i seg selv eller for konkrete oppgaver som å minimere et vindu og muligheten til å splitte skjermen mellom to programmer ved å dra vinduene til hvert sitt hjørne.

Hyperdock er gratis, da den fortsatt er i beta.

Kilde:
Betanews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse