Her er Steve Jobs under lanseringen av iPad.

Annonse


– Så gale er Apple

Fire personer er arrestert i forbindelse med innsidehandel i USA.

Solgte konfidensiell informasjon

I saken som nå rulles opp er også en person med insiderinformasjon om Apple anholdt. Han skal via telefon ha snakket om K48 som i 2009 var Apples kodenavn for enda ikke lanserte iPad.

Tre av personene var sjefer i teknologi-selskaper og en av dem en selger for et selskap som leier konsulenter. Konsulentene skal ha solgt informasjonen videre og med informasjonen tjent penger via Hedgefond.

Avslørte iPad allerede i 2009

I Apples sak er det en Walter Shimoon, en Flextronics-sjef. Flextronics produserer maskinvare for Apple.

Annonse


Shimoon skal ha fortalt personer utenfor Apple om iPhone 4 og Apple iPad lenge før lanseringen.

– Hos Apple kan du få sparken for å si K48, utenfor møter med K48-folk. Det er hvor gale de er, skal Shimoon ha sagt per telefon i oktober 2009.

I lys av denne informasjonen bør det ikke overraske noen at Steve Jobs gikk så aggressivt ut mot Gizmodo og redaktøren Jason Chen.

Røpet nye funksjoner

Oppdatert, 10:13, 17.12.10:

Shimoon skal også ha visst om flere av iPhone 4-funksjonene åtte måneder før Apple lanserte den oppdaterte iPhone-modellen.

– Den kommer til å ha to kameraer. Det blir en kul telefon fordi den har et fem-megapiksel-kamera med autofokus og den får VGA-videokonferanse-kamera i front.

Også iPad hadde Shimoon svært konfidensiell informasjon om:

– De har et kodenavn for noe nytt, det er totalt… det er en helt ny kategori, men den har ikke kamera. Så jeg spekulerte i at det trolig var en ebok-leser, noe sånt. La meg fortelle deg at dette er et svært hemmeligholdt prosjekt døpt K48. Det er det interne navnet.

Fire måneder senere lanserte Apple iPad.

Kilder:
Reuters
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse