Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Både 19-åringen som nå har sluppet fri og 16-åringen som fortsatt sitter i nederlandsk fengsel har erkjent å ha vært med på Operation Payback. (Ill.: Twitter)

Twitter og Facebook kaster ut Anonymous

Vil ikke ha Wikileaks-støttespillere.

Både Twitter og Facebook har annulert kontoene til de gruppa Anonymous, som står bak aksjonene mot banker og kortselskaper som nekter å gjøre forretninger med Wikileaks.

Dette melder Huffington Post.

Tok ned banker

Utestengelsen skjer etter at Anonymous tok ned webserverne til Visa, Mastercard i går. Gruppa, som kjører aksjonen under navnet «Operation Payback», startet med å ta ned webserveren til betalingsselskapet PayPal mandag.

Også den sveitsiske banken PostFinance.

DDoS-oppfordring grunn
Facebook har i følge den uoffisielle Facebook-bloggen All Facebook tatt bort Operation Paybacks siden fordi de hadde utført såkalte DDoS-angrep.

– Vi tar vår plakat om rettigheter og ansvar alvorlig og reagerer raskt på rapporter om upassende eller ulovlig innhold og oppførsel. I dette tilfellet fjernet vi en side fordi den oppfordret til DDoS-angrep, heter det i begrunnelsen.

Twitter vil ikke si noe
Facebook har imidlertid ikke fjernet Wiklileaks-siden. Nettsamfunnet har tidligere uttalt at Wikileaks virksomhet ikke strider mot reglene deres.

Twitter nekter på sin side å opplyse hvorfor de har kastet ut Anonymous. Utestengelsen skjedde etter at aktivistene la ut denne meldingen:

http://isitup.org/www.visa.com IT’S DOWN! KEEP FIRING! #DDOS #PAYBACK #WIKILEAKS.

Ny konto
Uttrykket keep firing er uten tvil en oppfordring til å fortsette angrepene mot mot Visa, som er verdens største kortselskap.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de fikk etablert seg med en njy konto. Denne finner du på twitter.com/Anon_Operationn og ved å følge @Anon_Operationn.

Alle oppe igjen
Både Visa og Mastercards nettsteder ser i dag ut til å fungere som normalt. PayPals nettsted var i dag morges fortsatt nede, men fungerer nå igjen.

Anonymous har klare politiske mål med sin virksomhet. Manifestet deres kan du lese på anonops.blogspot.com.

Stikkord: wikileaks