Både 19-åringen som nå har sluppet fri og 16-åringen som fortsatt sitter i nederlandsk fengsel har erkjent å ha vært med på Operation Payback.

Annonse


Twitter og Facebook kaster ut Anonymous

Både Twitter og Facebook har annulert kontoene til de gruppa Anonymous, som står bak aksjonene mot banker og kortselskaper som nekter å gjøre forretninger med Wikileaks.

Dette melder Huffington Post.

Tok ned banker

Utestengelsen skjer etter at Anonymous tok ned webserverne til Visa, Mastercard i går. Gruppa, som kjører aksjonen under navnet «Operation Payback», startet med å ta ned webserveren til betalingsselskapet PayPal mandag.

Også den sveitsiske banken PostFinance.

DDoS-oppfordring grunn
Facebook har i følge den uoffisielle Facebook-bloggen All Facebook tatt bort Operation Paybacks siden fordi de hadde utført såkalte DDoS-angrep.

Annonse


– Vi tar vår plakat om rettigheter og ansvar alvorlig og reagerer raskt på rapporter om upassende eller ulovlig innhold og oppførsel. I dette tilfellet fjernet vi en side fordi den oppfordret til DDoS-angrep, heter det i begrunnelsen.

Twitter vil ikke si noe
Facebook har imidlertid ikke fjernet Wiklileaks-siden. Nettsamfunnet har tidligere uttalt at Wikileaks virksomhet ikke strider mot reglene deres.

Twitter nekter på sin side å opplyse hvorfor de har kastet ut Anonymous. Utestengelsen skjedde etter at aktivistene la ut denne meldingen:

http://isitup.org/www.visa.com IT’S DOWN! KEEP FIRING! #DDOS #PAYBACK #WIKILEAKS.

Ny konto
Uttrykket keep firing er uten tvil en oppfordring til å fortsette angrepene mot mot Visa, som er verdens største kortselskap.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de fikk etablert seg med en njy konto. Denne finner du på twitter.com/Anon_Operationn og ved å følge @Anon_Operationn.

Alle oppe igjen
Både Visa og Mastercards nettsteder ser i dag ut til å fungere som normalt. PayPals nettsted var i dag morges fortsatt nede, men fungerer nå igjen.

Anonymous har klare politiske mål med sin virksomhet. Manifestet deres kan du lese på anonops.blogspot.com.

Annonse