Hopp til navigasjon Hopp til innhold
1_PA260168 - Copy (Ill.: Neowin.net)

Windows Phone 7 vs. Android

Hvem vinner duellen?

Hvilken mobil-plattform har det beste brukergrensesnittet og programvare-tastaturet?

Denne hjemskjermen er best

Windows-nettsiden har testet de to mobil-plattformenes hjem-skjerm, låse-skjerm og tastatur. Først ut er hjemskjermen som WP7 med rette har fått mye skryt for.

Den er mer dynamisk enn sine konkurrenter, ikke minst iOS som er fullstendig statisk.

I Android kan brukeren selv endre på det meste, også på hjemskjermen. Likevel mener Neowin.net Microsofts løsning er best.

Dette fordi den kjapt gir informasjon du bryr deg om, uten å måtte finjustere masse. Ikke minst ser det pent ut og det er ikke en kopi av konkurrentenes implementasjon.

Vinner: WP7.

Hvilken lås-skjerm er best?

Hva med informasjonen som vises når mobilen er låst? Med Android er det lett å åpne opp mobilen såvel som å skru av lyd-varsling.

I tillegg har brukeren også tilgang til notifikasjons-meldinger inkludert kalenderoppføringer og meldinger fra Facebook, men det er ikke mulig å se hvilket møte du skal i og man kan heller ikke se hvor mange notifikasjoner som venter.

Neowin.net beskriver WP7s låste brukergrensesnitt som sexy og enkelt. Den viser hvor mange meldinger, epost og andre notifikasjoner som venter. WP7 får plusspoeng for å vise små detaljer uten at brukeren må låse opp enheten.

Vinner: WP7.

Dette programvare-tastaturet er best

Å kunne skrive kjapt er svært viktig på mobiler uten fysisk tastatur. Her har utviklerne mange utfordringer. Med Android kan man velge blant mange forskjellige måter å skrive på, mens WP7 har kun ett designet av Microsoft.

Microsofts programvare-tastatur fungerer helt ypperlig, men Android har noen helt spesielle funksjoner som gjør det enda lettere for brukeren. Blant annet er det lett å skifte mellom å skrive bokstaver og tall som demonstrert her:

Android vinner grunnet sine mange muligheter. Likevel er WP7s tastatur også svært godt med god autokorrektur.

Vinner: Android.

Definitivt ikke dårlig av Microsoft dette med tanke på at WP7 akkurat er ferdigutviklet, mens Android har vært under utvikling og i butikkene i mange år allerede.

Microsoft har gjort mye rett og vi gleder oss til å se hva de lanserer i fremtiden foruten multitasking og klipp og lim som mangler nå.

Kilde:
Neowin.net

Stikkord: android, wp7