Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Prøver du deg med «Gspot», sier Apple tvert vei. (Ill.: Techcrunch.com)

Apple sier nei til sex – igjen

Og denne gangen sladrer de til mora di.

Liker du å sende kjærlige, men litt grovkornede meldinger til kjæresten? Det kan bli trøblete dersom Apple får det som de vil.

Stopper griseprat
Selskapet har nemlig tatt patent på en teknologi som automatisk fjerner ord og uttrykk som ikke står i standard ordbøker og som lett pripne menensker kan komme til å reagere på.

Og ikke nok med det. Skulle du likevel forsøke å skrive grisete meldinger, får mor, lærer eller annen foresatt automatisk beskjed.

Også mot sexting
Patentsøknaden med det illevarslende navnet «Text-based communication control for personal communication device» («Tekstbasert kommunikasjonskontroll for personlige kommunikasjonsenheter») ble sendt i 2008, men først nå har det amerikanske, føderale patentkontoret US Patent and Trademark Office godkjent det.

Hensikten skal være dels å hindre at barn skriver stygge ord, men Apple mener også at systemet kan hindre såkalt sexting – en populær sport blant ungdommer i USA der det distribueres tekst og bilder med eksplisitt innhold i vennegjengen.

Bakdør til foresatt
Det er altså her at mora di kommer inn. Eller læreren. For i programvaren ligger det en bakdør til en passende autoritet, som kan finne på å gi deg en reprimande dersom du går rundt sensuren og likevel sender meldinger som kan tolkes både på den ene og den andre måten.

Apple har for øvrig ført en ekstremt restriktiv politikk mot sex-relaterte applikasjoner i sin App Store. Det meste er forbudt, dersom det så mye som antyder noe som har med livets kanskje mest hyggelige side å gjøre.

Så Android er kanskje et bedre valg enn iOS for de som liker å leve ut driften digitalt…

Kilde:
Techcrunch.com

Stikkord: Apple, iphone, sex