Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iTunes-kontoer selges ulovlig i Kina. (Ill.: Apple)

iTunes blir mer sosialt

Apple forbedrer Ping.

En av de store nyhetene i versjon 10 av iTunes var Ping, Apples forsøk på å introdusere et sosialt nettverk. Det skal likevel sies at mottakelsen for Ping ikke akkurat var overveldende.

Mangelfullt
Ping lar folk følge venner, og dermed skal gjøre det lettere å oppdage ny musikk. Problemet er imidlertid blant annet at tjenesten lukker brukerne i iTunes-universet, og dessuten har du hittil bare kunnet like sanger som finnes i iTunes-butikken.

Nå forsøker Apple å løse i hvertfall et av disse problemene. En ny oppdatering til iTunes 10 gjør det mulig å like sanger som også befinner seg i biblioteket ditt. Når du merker en låt, kan du «like» den, og dermed deles denne med dine følgere. Noe som rett og slett gjør det enklere å både dele ut musikk og finne interessante låter hos dine venner.

Lettere å finne
Oppdateringen legger også til snarveier for å enklere se hva dine venner liker av musikk.

Med en enkel oppdatering gjorde altså Apple Ping mer relevant for folk flest. Men selvsagt – uten fullverdig integrasjon med Facebook eller Twitter er vi fremdeles langt unna et ekte sosialt nettverk. Noe sier oss likevel at det kommer før eller senere.

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Apple, itunes