MulveDanBull

Annonse


Napster-klone er bransjens mareritt

Hvor lenge kan Mulve.com overleve? Tjenesten tilbyr nemlig piratmusikk med et enkelt klikk og krever ingen opplasting. Det er som om Napster har gjennomoppstått.

Kun direkte nedlasting

Det betyr at tjenesten er langt sikrere enn P2P-teknologier som baserer seg på at brukerne selv laster opp til andre musikken de selv har lastet ned. Mulve.com er svært likt Napster anno 1999 i både design og filosofi.

Programmet er på kun 2MB og inneholder i tillegg til installasjonsprogrammet en .txt-fil som forklarer hvordan man kan donere til prosjektet.

– God lydkvalitet

TorrentFreak har testet tjenesten og ble svært positivt overrasket. Søket er kjapt og man finner flere versjoner av samme låt, helt opp i 320kbs.

Annonse
«Nedlastingshastigheten er svært imponerende», skriver fildelingsbloggen. Filene lastes ned direkte fra Mulve-dedikerte-servere i Europa noe som gjør det vanskelig for bransjen å fakke enkeltpirater.

Koblet mot russiske servere

De to bakmennene hevder altså at tjenesten hverken bruker Google eller søker gjennom åpne FTPer. TorrentFreak har testet koblingen mot tjenesten og funnet ut at musikken kommer fra russiske servere tilkoblet Vkontakte, et sosialt nettsamfunn som er stort i Russland og landene rundt.

Den eneste måten å stoppe denne tjenesten på er altså å gå til selskapet bak den og ti tipper det ikke er lenge til tjenesten får juridiske problemer om den slår an. Mulve.com skal ifølge skaperne ha hele 10 millioner låter tilgjengelig.

Allerede nå er nettsiden utilgjengelig grunnet svært stor pågang. Mulve lover likevel å komme tilbake:

«We are in the process of upgrading our current data plans. This shouldn’t take longer than a few hours. After we are done downtime should become much less frequent».

Slik fungerer Mulve:

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse