Symbolet i midten er der, også for norske brukere. Og du blir til og med spurt om tillatelse. Men Facebooks Places fungerer foreløpig bare i USA, Japan og Storbritannia.

Annonse


Og DER kom Places til Europa

I dag åpner Facebook sin «si fra hvor du er»- tjeneste Places i Storbritannia. Tidligere denne uka ble tjenesten lansert i Japan.

Deler stedsinformasjon
Det kan være starten på en massiv europeisk utrulling av den mobile tjenesten, som gjør at telefonen din sender GPS-data om hvor du er, og sender dette videre ut til Facebook-vennene dine automatisk (dersom du vil).

Places er ikke alene om å gjøre dette. Både Gowalla, Foursquare og Brightkite gjør omtrent det samme, og har Facebook-integrasjon via apps.

– Lovstridig i Norge
Men markedet forventer at fenomenet vil nå et mye større publikum nå som det lanseres for Facebooks over 500 millioner brukere (bekreftet tall fra juli 2010).

Annonse


I Norge får Facebook trolig problemer med Datatilsynet når de starter opp. Tilsynets nybakte sjef Bjørn Erik Thon (som tidligere var Forbrukerombud), har allerede sagt at Places strider mot norsk lov.

Godt ment
Facebook bedyrer imidlertid overfor den britiske avisa The Guardian at de bare har gode hensikter.

Places har tre formål, i følge Facebook-ledelsen: Å gjøre det lettere å dele med andre hvor du er, å kunne oppdage nye steder som andre har delt med deg, og ikke minst skaffe deg nye venner gjennom å se at de har vært/er samme sted som deg.

Det er foreløpig uklart når tjenesten åpner i Norge. Heller ikke andre land enn Storbritannia har fått noen lanseringsdato så langt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse