Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Android til høsten?

Gingerbread blir muligens skikkelig rått.

Android 2.2, Froyo, ble nylig utgitt, med en del hyggelige forbedringer.

Allerede nå er det imidlertid litt løst snakk om Android 3.0, kjent som Gingerbread. Det er den beryktede mobilskribenten Eldar Murtazin som avslører en del info om operativsystemet i en podcast.

Informasjonen er på ingen måte offisiell, men Murtazin vet som regel mer enn de fleste, så vi må bare høre etter. Spesielt når ryktene er såpass spennende.

Nytt utseende
Android 3.0 skal nemlig blant annet inkludere en betydelig overhaling av grensesnittet. Android kan fremdeles være litt vrien å navigere seg rundt på noen områder, så en skikkelig oppussing hadde ikke gjort noe, og det nye utseendet skal visstnok være inspirert av 3D-galleriet som ble lansert sammen med Eclair-versjonen.

Dessuten skal 3.0 støtte oppløsninger på 1280×760 piksler, slik at tablets med større skjermer også kan viset OSet tilfredsstillende.

Bedre maskinvare
Google vil visstnok også begynne å stille strengere krav til produsentene som vil bruke Gingerbread, nemlig at mobilene skal kjøre minst 1GHz prosessor, ha minst 3.5 tommers skjerm og 512 MB med RAM.

Rimeligere telefonmodeller skal imidlertid fortsatt kunne bruke Android, men da versjoner 2.1 eller 2.2.

Det sies at Gingerbread skal slippes mot slutten av året, og vi følger selvsagt med på all info som dukker opp.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: android, Mobil