Hopp til navigasjon Hopp til innhold
webapps

Nå er gratis Office på nett

Microsoft åpner Web Apps for alle.

Da har Google Docs offisielt fått en velfungerende konkurrent. Microsofts Office Web Apps, som har vært under relativt åpen betatesting de siste månedene, er nå tilgjengelig for alle og enhver.

Fritt frem
Web Apps er nettbaserte versjoner av de kjente og kjære Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Alt som kreves er at du går inn på Office.live.com, logger deg inn med din Live-konto (den samme som brukes på Messenger eller Hotmail), og derfra er det bare å opprette dokumenter.

Sammen med mulighetene til å opprette og redigere dokumenter, får alle brukere også 25 GB lagringsplass på SkyDrive.

Lett å bruke
Grensesnittet til programmene er meget elegant, og ligner på menysystemet vi allerede kjenner fra ordentlige Office. Dokumentene du oppretter kan også lastes ned lokalt til din PC, og jobbes videre med offline, og du kan utføre enkle funksjoner som å sjekke historikken til dokumentene og dele dem med venner. Men når alt kommer til alt er funksjonaliteten rimelig begrenset, dette er ikke ment til å være et fullverdig alternativ til Office-pakken. Dessuten må man leve med reklamebannere.

Microsoft anbefaler selvsagt Internet Explorer, men vi testet applikasjonene på blant annet Chrome, og det så ut til å fungere helt fint.

Stikkord: Microsoft, windows 7