Du kan ikke kjøpe mer enn fem iPader i ditt liv, skal vi tro Apple Store. Og ikke flere enn to om gangen...

Annonse


– Du får aldri kjøpe iPad mer

En ikke navngitt medisinstudent fra Los Angeles var innom flere Apple-butikker flere ganger om dagen i en lang periode for å kjøpe en stabel iPad-er.

Stort marked
Som kjent ble iPad lansert i USA 3. april. Ingen andre land fikk imidlertid det attraktive, digitale brettet.

Dette førte til et blomstrende marked for videresalg. Også i Norge, der flere nettbutikker trolig har gjort store penger på å selge iPad-er importert fra USA.

ITavisen kjenner også til enkeltpersoner som i påsken tok med seg en stabel iPad-er inn i landet etter påskeferien i USA. De hadde neppe tenkt å bruke alle sammen selv… Selv statsminister Jens Stoltenberg måtte skaffe seg en til eget bruk da han nylig satt askefast i New York.

Annonse


– Grensen er nådd
Medisnstudenten, som bare kaller seg «Protocol Snow» i sin blogg, opplevde å få følgende beskjed da han sto og skulle kjøpe enda fler i Apple Store:

– Beklager, sir. Men du har nådd grensen for hvor mange iPad-er du kan kjøpe i ditt liv. Du vil ikke få lov til å kjøpe fler.

Ordren kansellert
Vår man kunne ikke skjønne dette. Fantes det en grense pr. person? Pr. kredittkort? Pr. husstand? Og hvorfor hadde han ikke blitt stoppet før?

Han hadde overholdt grensen på 2 stykker pr. person om gangen, men hadde altså kommet tilbake etter to nye neste dag. Han prøvde også å bestille via sin Apple-konto på nettet, bare for å oppdage at ordren ble kansellert.

– Alt jeg kan si er at du har nådd livstidsgrensen, repliserte ekspeditøren.

Dermed får ikke den ivrige studenten lenger tak i flere enn de til sammen 5 iPad-ene han hevder å ha kjøpt til venner og kolleger i utlandet – uten nevneverdig profitt.

Han spør seg nå hvordan Apple kan nekte å selge produkter til folk som ham når de ikke selv gidder å selge iPad til andre enn amerikanere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse