Israelske myndigheter liker ikke iPad.

Annonse


Israel forbyr iPad

Mens alle andre gleder seg til å få lagt hendene på Apples skinnende, nye dings, er det noen som rett og slett nedlegger forbud mot den.

Blir beslaglagt med en gang
Det har nemlig det israelske kommunikasjonsdepartementet gjort, i følge den israelske avisen Haaretz.

Prøver du å ta med deg en iPad inn i Israel, vil den øyeblikkelig bli konfiskert. Trolig allerede på flyplassen, om tollerne oppdager den. og det gjør de nok, for kontrollen med passasjerene i Tel Aviv er betydelig strengere enn på Gardermoen. Naturlig nok.

Bryter reglene
Årsaken til forbudet er at WiFi-modulen i iPad ennå ikke er godkjent av Israels svar på det norske Post- og Teletilsynet.

Annonse


– iPad-apparatet som i dag bare blir solgt i USA opererer på kringkastingsnivå styrkemessig via sitt WiFi-modem. Dette er i samsvar med amerikanske standarder. Siden den israelske standarden er tilsvarende den europeiske og ikke tillater de samme styrkenivåer som i USA, vil dette hindre bruk i Israel, heter det i en uttalelse fra embedsverket.

Rasende minister
Det er likevel ikke sikkert at forbudet vil bli stående lenge. For avgjørelsen skjedde uten kommunikasjonsminister Moshe Kahlons vitende.

Og kommunikasjonsministeren skal nå visstnok være rasende over de egenrådige ingeniørene sine, som uten å spørre verken ham eller andre politikere altså nedla forbud mot den viktige partneren USAs prestisjeprodukt nr. 1 akkurat nå.

Tatt på flyplassen
I følge det israelske nettstedet The Marker har allerede tollmyndighentene beslaglagt sin første iPad.

En israeler som kom hjem fra en USA-tur opplevde få konfiskert sin nyinnkjøpte iPad da han ville tollklarere den på flyplassen.

Forbud også i Norge?
Om iPad også bryter med norske telekommunikasjonsregler, er uvisst. Flere hundre iPad-er er trolig i omløp her i landet.

Mange teknologikåte nordmenn (vi kjenner flere av dem…) benyttet påskeferien til et USA-besøk, med innlagt tur til Apple Store for å sikre seg det attraktive brettet.

Og finansmannen Idar Vollvik har solgt USA-importerte iPad-er til nordmenn til svært høye priser gjennom sin nettbutikk Ludo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse