Annonse


Ny Android skal tenke nytt

Android finnes i mange versjoner. Noe som bidrar til forvirring blant kunder. Spesielt irriterende er det når splitter nye mobiler, for eksemepel Sony Ericssons X10, kjører eldre versjon av OSet, nemlig 1.6. Noe som gjør at vi ikke får tilgang til noen av funksjonene og applikasjonene som krever 2.1-utgaven.

Vrien oppgradering
Klart, produsentene og operatørene vil alltid ha muligheten til å oppgradere eksisterende modeller, men det er tidkrevende. HTC Hero, for eksempel, venter fremdeles på oppdatering til Android 2.1 fra 1.5, komplett med HTCs Sense-grensesnitt.

I følge Engadget er Google klare over problemet, og har en løsning på lur.

Dette er meget ubekreftet, men det er snakk om at Google vil splitte opp samtlige applikasjoner og gjøre dem tilgjengelige til separat nedlastning. Dette gjelder både programmer som er integrert i operativsystemet, samt komponenter, mer integrerte deler av systemet.

Annonse


Oppdater selv
Det vil si at Google vil i fremtiden kunne legge ut oppdaterte versjoner av enkeltprogrammer, for eksempel nettleseren, uavhengig av selve kjernen av OSet. Dermed kan brukeren få tilgang til nye, kule funksjoner uten å gå gjennom en massiv og tidkrevende oppdateringsprosess.

Dette skal visstnok rulles ut over de to neste versjonene av Android, kalt Froyo og Gingerbread. Det er selvsagt uvisst når disse kommer, og om Googles strategi virkelig er slik ryktene sier.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse