HTC-EVO-GHL-QIK

Annonse


Her er HTC-råtassen

Vi trodde vi hadde det godt med fine HTC Legend, kommende Sony Ericsson X10 og HTC Desire. Vi trodde vi hadde det fint med alle de lovende Androidbaserte telefonene som er på vei.

Men neida, HTC måtte komme og ødelegge dagen. Heldigvis slippes denne herligheten bare i USA inntil videre, vi venter på informasjon fra HTC angående en europeisk lansering.

Vi snakker om HTC Evo, også kjent som Supersonic, som det har gått ryktet om i lang tid.

Joda, det er i utgangspunktet HD2, bare med Android, men den har faktisk mye mer å by på enn som så.

Annonse


Gigantisk skjerm
Telefonen er enorm, med 4.3 tommers skjerm som støtter 480×800-oppløsning. Riktignok er ikke skjermen AMOLED, kanskje det eneste lille minuset – vi begynner å bli vant til de flotte AMOLED-fargene.

HTC-EVO-GL

Det er en 1 GHz-prosessor som styrer det hele, og telefonen har 1 GB lagringsplass og 512 MB RAM. Pluss rom for minnekort, selvsagt.

Bedre spesifikasjoner
Kameraet er betydelig forbedret i forhold til HD2, det har nemlig 8 megapiksler og videoopptak i 720p. Ikke nok med det: Telefonen har 1.3 megapiksel frontkamera, noe som har vært en sjeldenhet i HTCs mobiler den siste tiden. Og for å toppe det hele er det HDMI-utgang, som riktignok krever en plugg for å kunne sette inn en vanlig HDMI-kabel.

Til slutt, Evo har 4G. Den støtter altså EV-DO/WiMAX for lynrask dataoverføring på farta. Dette er ikke noe som angår oss i Norge strengt tatt, men spennende er det likevel.

Som sagt, HTC Evo lanseres først i USA på Sprint-nettverket, og den eneste datoen HTC har gitt er sommeren 2010. Vi håper og tror at en europeisk versjon av mobilen imidlertid er rundt hjørnet, og vi er spent på å høre mer.

Kilde:
Engadget

Annonse