blox

Annonse


Denne gjør deg anonym

Spotybox er en ny norsk tjeneste som lar deg surfe anonymt på nettet.

Ung norsk utvikler

Proxy-tjenesten er utviklet av en 15 år gammel nordmenn (navn fjernet etter anmodning). Utvikleren har drevet med webutvikling i fem år allerede og forklarer til ITavisen.no at tjenesten er utarbeidet ut ifra brukernes ønske etter et rent, pent og oversiktlig grensesnitt:

«Tjenesten er 100% norsk, og er jobbet ut ifra brukernes syn på hvordan nettsider ser best ut».

Myntet på nordmenn

«Nå har jeg, tro meg eller ei, jobbet i over ett halvår med å få en proxy til å fungere, da jeg på denne tiden har jobbet med designet, og diverse scriptkoder for å få nettsider med javascript til å fungere skikkelig. Ett eksempel da er Facebook».

Annonse


Det finnes mange proxy-tjenester der ute, men ifølge Utvikleren blir de ofte blokkert da de inneholder ordet proxy, et navn synonymt med å lure seg rundt tekniske sperrer. Dessuten er de ikke optimalisert for norske brukere noe som går utover farten.

Utvikleren avslører til ITavisen.no at tjenesten har rundt 200 brukere daglig. Det er i tillegg til hurtigknapper til Facebook, YouTube og andre mye brukte tjenester også mulig å embedde en mini-versjon av tjenesten på sin egen blogg.

Loggfører all trafikk

Nederst i liten skrift informerer tjenesten om at all trafikk blir loggført. Utvikleren hevder dette er vanlig praksis for proxy-tjenester, men at de ikke informerer sine brukere:

«Nesten alle verdens nettproxyer loggfører nettsider en besøker uten at en er oppmerksom på det. Vi ønsker å gjøre brukerne oppmerksom på at de nettsidene de besøker, blir loggført».

Utvikleren fremhever at ingenting annet enn nettsiden som blir besøkt loggføres og at loggen er passordbeskyttet og blir slettet hver uke. Han vurderer fortløpende HTTPS for økt sikkerhet om tjenesten blir en suksess.

Slik fungerer en proxy

Men hvordan fungerer egentlig en proxy-tjeneste?

«Som bruker av tjenesten blir man automatisk koblet opp mot proxyens IP-adresse, deretter kobler proxyen seg opp mot nettsiden du ønsker å besøke. Det vil da si at en ikke kobler seg opp mot din IP-adresse, men via proxyen, noe som vil gjøre brukeren helt anonym. Når du surfer via tjenesten, får du en helt ny og annerledes IP-adresse enn den du egentlig har når du er på hjemmenettverket ditt.»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse