Gjennom Broadband.gov vil Det Hvite Hus vise borgerne hvor sprek linje de har. Men fra Norge er det ikke rare greiene...

Annonse


Test linja di med Obama

Rundt 9000 bruker daglig ITavisens Speedometer til å teste hvor bra linja fra bredhåndsleverandøren er.

Offisiell måler

Nå har Barack Obama (som trolig ikke leser ITavisen, og dermed ikke vet at vi var først) kommet på samme idé. Han vil at alle amerikanske borgere skal finne ut hvor bra forbindelse de har til Internett.

Derfor har han nå lansert en offisiell, amerikansk regjeringsmåler der du kan finne både opp- og ned-hastigheten din. I tillegg kan du teste både forsinkelse (latency) og tidsforstyrrelser (jitter).

Latterlig lavt!

Det amerikanske regjeringsorganet FCC (Fedaral Comminications Conmission) administrerer testen, som finnes på nettstedet broadband.gov.

Annonse


Da vi testet linja vår fra ITavisens kontor i Oslo sentrum, fikk vi henholdsvis 9,5 Mbps ned og 4,5 Mbps opp. Med vårt eget Speedometer kunne vi notere 73 og 39 megabits pr. sekund, noe som er mer i samsvar med det IT-avdelingen sier at vi har….

Alternativ måling

Vi sjekket derfor med Speedtest.net, mot Hafslunds server i i Oslo. Her fikk vi henholdsvis 77 og 65 Mbps – altså omtrent det samme som med vårt eget Speedometer.

Det må sies at Broadband.gov tilbyr en alternativ måling. Denne lå et sted midt i mellom Speedtest.net og ITavisens Speedometer. «Obama-Speedometeret» er ikke ment for borgere utenfor USA, så du må jukse litt med zip-adresse og sånt for å komme inn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse