Ved å skrive «automation labs» i blokkeringslisten får du opp en rekke «venner» du aldri har kjent. Det er ikke nødvendig å blokkere dem.

Annonse


Har du skjulte Facebook- «venner»?

Mange har sendt oss e-post og enda fler har skrevet på Facebook i dag om de såkalte «falske vennene» som kommer opp dersom du går inn på blokkeringslisten som hører til kontoen din.

Skumle grisefarmere…

De aller fleste vil finne en 24 ukjente navn (for vårt vedkommende 24) dersom de går inn på Innstillinger, deretter Personverninnstillinger og så på Blokkeringsliste.

Skriver du inn «automation labs» i søkefeltet får du opp en rekke personer du sannsynligvis aldri har hørt om før. Dette er rett og slett personer som Farm Wille-spillet på Facebook, og som har vist interesse for tilleggprogrammene til Automation Labs.

Det samme skjer med etternavn
Om du gjentar eksperimentet med ditt eget etternavn, vil en rekke personer med det navnet komme opp. Det samme kan du gjøre med alle andre ord.
Automation Labs reklamerer med denne grisen på sitt nettsted. Den er neppe farlig...
Personene som kommer opp kan verken se dine opplysninger, snakke med deg eller se oppdateringene dine. De kan med andre ord ikke «kidnappe» kontoen din, slik enkelte applikasjoner for Facebook faktisk kan.

Annonse


Masse-blokkering

De kommer opp utelukkende fordi de har et bestemt navn eller har meldt seg inn en gruppe som samsvarer med søket ditt.

Hensikten med blokkeringssøket er å blokkere for flere personer som deler en bestemt egenskap – for eksempel et bestemt politisk parti, en religiøs bevegelse eller en seksuell preferanse. Om folk som fyller disse kriteriene forfølger deg på Facebook, kan det være greit å blokkere alle i en smell.

Ingen grunn til panikk

Det er med andre ord ingen grunn til å kaste bort tiden med å blokkere disse helt uskyldige Facebook-brukerne, som ikke har gjort noe annet galt enn å være der.

Du finner en nærmere forklaring på fenomenet og hvorfor det ikke er farlig på Snopes.com – et nettsted som fanger opp virkelige og ikke fullt så virkelige sikerhetsadvarsler på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse