win7_hp_laptop

Annonse


Microsoft innrømmer batteri-tull

win7_hp_laptopMed 60 millioner solgte lisenser så langt må Windows 7 sies å ha vært en suksess for Microsoft.

Mange klager
Helt problemfritt har det likevel ikke vært. Mange laptop-eiere har nemlig klaget på at batterilevetiden har blitt vesentlig redusert etter at de oppgraderte.

I mange tilfeller blir levetiden ved en enkelt opplading redusert fra ca. 2 timer til bare 30 minutter. Og det finnes ekstreme tilfeller der brukere har rapportert om en laptop som tidligere varte 45 minutter (noe som i og for seg er elendig) etter installasjon av Windows 7 bare varte et kvarters tid.

Viser feil
Microsoft har så langt ikke svart på klagene, som blant annet har haglet på Microsofts eget forum TechNet. Men nå erkjenner de problemet, og lover å ta fatt på det for å finne en løsning.

Annonse


I noen tilfeller er det bare måler som viser feil. Det står at du bør vurdere å bytte batteriet – selv om det bevislig er helt nytt. I andre tilfeller er det snakk om en reell reduksjon i levetiden.

Undersøker med PC-produsenter
Og i atter andre tilfeller opptrer disse problemene samtidig – du har både et råttent batteri (sett med Windows 7s øyne, men ikke med Vista eller XP), OG du blir bedt om å skifte det ut…

Vi har selv opplevd dette problemet på en Acer Aspire 5920 (Blu-ray-utgaven). Et under ett år gammelt batteri ble «gitt sparken» av Windows 7. Samme batteri fungerte helt OK med Windows Vista, som lå på maskinen tidligere.

Microsoft skal nå undersøke saken sammen med sin partnere på maskinvaresiden. Men allerede nå har de en teori om hvordan problemet oppstår.

Skylder på BIOS
I følge en talsmann for Microsoft er problemet relatert til BIOS, programvaren som kjøres på alle maskiner før Windows starter.

Windows 7 bruker data fra BIOS for å bestemme hvor lang batterilevetid som er igjen.Og denne informasjonen kommer igjen fra maskinvaren.

Hvorfor bare Windows 7?
Microsoft mener at det i enkelte maskiner har sneket seg inn en feil i rapporteringen til BIOS, og at dette reflekteres i Windows 7.

Hvorfor ikke samme feil materialiserer seg med samme maskin i tidligere versjoner av Windows, har Microsoft ikke foreløpig kommet med noen forklaring på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse