Trevor McGraw i intervjuet med Erin Burnett i TV-kanalen CNBC.

Annonse


Forlagssjef bekrefter Apple-tablet

Toppsjefen Terry McGraw i det store, amerikanske forlaget McGraw-Hill er en av de få innvidde som vet hva Apple kommer med i kveld.

I natt plumpet han ut med hele historien. Uten å tenke seg om fortalte han nøyaktig hva Apple skal lansere.

Overraskende avsløring
Det kommer neppe som et sjiokk at det dreier seg om ei lesefjøl – en dings som både kan lese magasiner, bøker, vise filmer og mye mer.

Mest overraskende er det at McGraw avslører at de er partnere med Apple, og at den samme partnere røper det som Apple har holdt hemmelig i månedsvis.

Annonse


– Kommer til å bli fantastisk!

Spekulasjonene har gått høyt, og de fleste av dem ser ut til å være riktige. Men her er altså forlagssjefens versjon:

Intervjuer Erin Burnett:

– Før du går – Apple. Mye tyder på at du kan lese bøker på den nye tablet-en som kommer?

Terry McGraw:

– Ja! Veldig spennende! Som du allerede vet, vil de annonsere denne i morgen. Vi har jobbet med Apple i ganske lang tid. Og deres tablet kommer til å være basert på deres iPhone-operativsystem og dermed overførbart fra iPhone. Dermed vil du kunne lese 95 prosent av alle våre bøker i e-bokformat. I tillegg har vi et konsortium av e-bokforlag. dermed vil også skolemarkedet og det akademiske markedet åpne seg. Denne tablet-en kommer rett og slett til å bli fantastisk!

Med andre ord: Det er forlagsbransjen som nå står for tur, etter at både musikkbransjen og film/TV-bransjen begynte å danse etter Apples pipe.

Fremdeles er det for tidlig å si hva den norske forlagsbransjen gjør. Så langt ser det ut som de har landet på et lukket pdf-format som skal kunne leses universelt – trolig også på Apples nye dings.

TV-intervjuet med Terry McGraw kan du se her:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse