appletablet

Annonse


4000 kroner er smertegrensen

Dersom Apples sagnomsuste tablet-PC (iPad/iTablet/iSlate – velg selv) virkelig kommer neste uke, bør den ikke koste mer enn 4000 kroner.

Smertegrense

Det er konklusjonen i en fersk undersøkelse som meningsmålingsinstituttet Retrevo har foretatt.

I følge undersøkelsen mener 70 prosent av amerikanske forbrukere at smertegrensen går ved 700 dollar – om lag 4049 norske kroner.

Del av større plan

De spurte har også klare meninger om hvordan de vil betale. 44 prosent sier de ikke vil kjøpt tableten dersom den i tillegg krever et fast, månedlig beløp for å få tilgang til tjenester og produkter – for eksempel musikk, bøker, filmer og spill.

Annonse


Dette er svært sannsynlig. I går skrev ITavisen om at Apples påståtte nye produkt trolig er en del av en større plan der iTunes utvides til å bli et gigantisk medietorg.

Vil ha abonnement

Skjer dette, vil brukerne være nødt til å betale påett eller annet vis, enten gjennom enkeltbetalinger til iTuens Store som nå, eller ved hjelp av et periodisk beløp.

På den annen side sier hele 39 prosent ad de ikke vil kjøpe den dersom det blir snakk om stykkbetaling. med andre ord er det et stort antall mennesker som ønsker seg en abonnementsmodell.

batteri avgjørende

Batterikapasiteten er også avgjørende. Hele 75 prosent sier de ikke vil kjøpe Apples tablet dersom batterilevetiden er mindre enn seks timer på én opplading. Og mange – særlig kvinner (40 prosent) ønsker seg en pad som lades opp via solenergi.

Blant iPhone-eierne er det et sterkt ønske om at iPhone-apps også skal fungere på iPad/iSlate/iTablet. 3 av 2 oppgir at de vil ha det slik.

Jenter vil ha bøker

Hvilke tjenester folk ønsker seg, varierer derimot sterkt. De fleste ønsker seg nett, musikk og film. Ønsket om bøker i tillegg er sterkest hos kvinner. 38 prosent av dem vil ha bokhandel på dingsen, mens bare 25 prosent av mennene ønsker seg dette.

Rundt halvparten av de spurte sier de ikke trenger en slik dings i det hele tatt. Men det er trolig gode nyheter for Apple at den andre halvparten sier de gjør det…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse