Politikerne i det britiske parlamentet mener regjeringen har betalt 10 ganger mer enn de skulle for IT-utstyr og tjenester.

Annonse


Alle må betale for fildelingen

Den britiske telegiganten British Telecom (BT) har regnet ut at jakt på fildelere og nettpirater koster mer enn den samme virksomheten faktisk koster film- og platebransjen.

Må sende advarsler
Slike argumenter skremmer åpenbart ikke britiske myndigheter. For de har like fullt tenkt å innføre The Digital Economy Bill, en lov som pålegger både BT og andre internettleverandører å innføre tiltak mot den ulovlige fildelingen.

Nettleverandørene vil – dersom loven går gjennom i det britiske parlamentet – bli pålagt å sende advarsler til fildelere som bevislig har lastet ned piratkopiert materiale.

Skrur ned hastigheten
Om de fortsetter å laste opp/ned etter at advarselen er sendt, vil teleoperatøren bli pålagt å sette ned hastigheten for den aktuelle kunden. Dersom dette heller ikke hjelper, vil teleoperatøren måtte stenge hele nettforbindelsen.

Annonse


Et slikt pålegg vil koste om lag 500 millioner britiske pund, eller 4,6 milliardfer norske kroner. Dette i følge britiske myndigheters egne beregninger.

Støttes av opposisjonen
Regningen vil måtte sendes til vanlige internettbrukere, enten i form av økte skatter eller økte bredbåndspriser.

På tross av protester både fra internettleverandører og vanlige forbrukere vil den sittende regjeringen trumfe igjennom forslaget. Alt tyder på at det går igjennom, for også den konservative opposisjonen støtter det.

Kilde:
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse