Personalet i Apple-butikker over hele verden mines Steve Jobs i dag. Her avdelingen på 5th Avenue i New York.

Annonse


iPhone-forbud i New York

De som oppgir postadresse New York får nå ikke kjøpe iPhone.

Frykter kollaps
Dette melder flere kunder som i julehelga har prøvd å skaffe seg en av Apples populære mobiltelefoner.

Årsaken skal være at teleselskapet AT&T frykter at en mer omfattende bruk av iPhone i den amerikanske storbyen kan forårsake total kollaps av 3G-nettet deres.

Eksplosjon i bruk av nett
Bruken av mobilt Internet har eksplodert i USA de siste årene, mye takket være iPhone. I en by som New York, med sine 8,3 millioner innbyggere, er nettet ennå ikke godt nok utbygd til å ta unna denne økningen.

Annonse


Det skal fortsatt være mulig å få kjøpt iPhone i fysiske butikker, men det er uklart om disse nå kan aktiveres på stedet.

Apple-butikken midt på Manhattan er oppe 24 timer i døgnet alle dager året rundt, og reklamerer med at iPhone forsatt aktiveres hver dag fra sju om morgenen til halv tolv om kvelden.

Går alle andre steder
Det var bloggeren Laura Northup som først oppdaget iPhone-salgsforbudet. Hun prøvde å taste inn postnummeret (eller ZIP-kode, som det heter i USA) 11231 ved kjøp av telefonen via AT&T Wireless nettbutikk. Dette er et nummer som hører hjemme i bydelen Brooklyn.

Først trodde hun at det ar en teknisk feil. Derfor prøvde hun andre postnumre i New York-området – med samme resultat. Da hun prøvde tilsvarende ZIP-koder for andre storbyer, som San Francisco og Chicago, gikk salget igjennom.

Ikke klar for iPhone
AT&T har ingen melding på sin nettside som fortelle rom dette. Men via selskapets kundetelefon fikk Northup bekreftet at telefonen nå ikke er tilgjengelig for folk noe sted i USAs største by.

Årsaken skal i følge support-medarbeideren Daphne være at New York ikke er klar for iPhone ennå.

Kilder:
Consumerist.com
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse