htc1

Annonse


Her er HTCs nye mobiler

HTC er virkelig blitt en mobilprodusent det er verdt å følge med på, spesielt etter de siste månedenes vellykkede Android- og Windows Mobile-baserte telefoner.

Så når deres lanseringsplaner for neste år plutselig dukker opp på nettet, følger vi med.

Denne lekkede «roadmapen» viser altså hvilke modeller som skal lanseres utover neste år, og mye tyder på at Android er hovedfokuset, men at Windows Mobile fremdeles forblir aktuell. Ikke så rart, Windows-baserte HD2 er tross alt en av de feteste telefonene vi har prøvd på lenge.

Endelig en kjapp Android
Mobilen vi umiddelbart legger mest merke til er kalt Bravo, og er HTCs første telefon som kombinerer en Snapdragon 1GHz-prosessor og Android. Mobilen skal ha en 3.7 tommers AMOLED-skjerm (ikke like stor som HD2 altså, men av bedre kvalitet) og kunne blant annet filme video i 720p. Denne skal visstnok lanseres rundt april.

Annonse


Dessuten kommer det en rekke andre, litt enklere Android-telefoner fra HTC. For eksempel Legend, som ser ut til å følge opp Magic/Hero-designet, og er en ren trykkskjermsmobil, nå med AMOLED-skjerm og bedre kamera. Salsa er navnet på en annen modell som har en horisontal skjerm og et QWERTY-tastatur under, også denne skal kjøre Android, mens Tide er en ny vri på Android der trykkskjerm kombineres med et vanlig, nummerisk tastatur.

Til slutt kommer også Buzz, som ser ut til å være en nokså enkel Android-mobil, muligens en etterfølger til dagens Tattoo.

htc2

Mer Windows
Når det gjelder Windows Mobile 6.5, kommer HTC med tre telefoner, der den mest avanserte kalles Photon og har en 3.2 tommers kapasitiv skjerm, kamera med 5 megapiksler og 600 MHz prosessor. Den ser ut til å ha en bror, kalt Trophy, som har tilsvarende spesifikasjoner, men med et fullt tastatur plassert under skjermen. Samtidig som skjermen fremdeles er kapasitiv og ganske stor.

Til slutt kommer Tera, som er en ganske enkel WinMo-telefon med fullt, utskyvbart tastatur, resistiv skjerm og ganske grunnleggende spesifikasjoner.

Ingen nytt råtass a la HD2 i selskapets planer altså, men det er viktig å huske at ingenting av dette er bekreftet eller offisielt, og HTC kommer garantert med flere modeller enn bare disse. Om noen av disse i det hele tatt stemmer.

Les mer hos Engadget.