else-main-11242009

Annonse


Er dette mobilrevolusjonen?

Dagens mobile grensesnitt bygger stort sett på den samme tankegangen, selv om fra tid til annen dukker det opp aktører som rister litt i denne. Som iPhone.

Det er imidlertid hyggelig å se at noen tenker helt nytt. Som det israelske selskapet Else, som nå har vist frem sitt helt nye OS for mobiler, kalt First Else.

Det var bloggen Engadget som har hatt sjansen til å teste operativsystemet på et event i London, og ble mektig imponert.

Helt nytt
I følge bloggen er Else noe så unikt som et operativsystem bygd helt fra grunnen av. Det innebærer bruk av egne teknologier i så stor grad som mulig, blant annet en egen grafikkmotor, samtidig som brukeropplevelsen er helt unik og helt logisk.

Annonse
else-main-11242009
(Ill.: Engadget)

First Else bygger på Linux, og har vært under utvikling i over to år, men vil helst skille seg fra andre Linuxbaserte systemer som Android. Blant annet takket være et utrolig intuitivt grensesnitt der man kvitter seg med den tradisjonelle hovedmenyen, og det aller meste av kontrollen foregår gjennom valg som foretas med tommelen, på høyre siden av skjermen.

Gjennomtenkt
Else sørger for at dette navigasjonselementet er konsekvent uansett hvilke applikasjoner du bruker, og du skal til enhver tid kunne gjøre det aller meste med enkle bevegelser med tommelen, gjennom et superstylisert, futuristisk grensesnitt.

Selve mobile enheten som ble vist frem var en prototype med 3.5 tommers kapasitiv skjerm, en prosessor av samme type som iPhone 3GS bruker og 5 megapiksel kamera.

Så langt er det ingen konkrete detaljer angående lansering, og mange ubesvarte spørsmål. Men det er vanskelig å nekte for at det ser skikkelig kult ut, og mobilverdenen trenger kanskje en ekte pust av frisk luft. Vi følger med.

Les mye mer om First Else her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse