Motorolas KRZ K1-telefon tåler 48 minusgrader. Det gjør ikke våre hjemlige Nokia-modeller...

Annonse


Så mye kulde tåler telefonen din

Vinteren har ennå ikke kommet for alvor ennå. Men trolig kommer snart kuldegradene i store deler av landet.

Om den blir liggende i snøen…
Selv man rent praktisk vil holde telefonen ved kroppen, og dermed i varme omgivelser, er det likevel kjekt å vite hvor mye kulde mobiltelefonen din tåler. For eksempel om man skulle den glemme den utendørs.

En ny undersøkelse foretatt av det amerikanske, tekniske tidsskriftet Popular Mechanics avslører hvordan det ligger an med neon av de mest kjente merkene (nei, iPhone er for en gangs skyld ikke med).

Senket i flytende nitrogen
Telefonene i testen ble senket ned i flytende nitrogen for å simulere ekstrem kulde – helt ned i minus 73 grader. En temperatur som vi får håpe at ingen mobiltelefon (eller for den saks skyld menneske) får oppleve…

Annonse
Greit til minus 23
Temperaturen ble senket med 23 grader hvert 40. minutt for å sjekke langtidsholdbarheten. Når en telefon sa takk for seg, ble temperaturen skrudd opp for å sjekke om dette kunne få liv i telefonen igjen.

Ingen av telefonene i testen hadde problemer ned til minus 23 grader celsius (temperaturen i originalartikkelen er oppgitt i Fahrenheit).

Slo seg av ved minus 28
Ved denne temperaturen begynte en av Samsung-telefonene å få «hikke». batterimåleren viste null, på tross av at batteriet nettopp var ladet opp til fullt. Ved minus 28 grader slo den samme telefonen seg av.

Ved samme temperatur begynte det å bli vanskelig å lese displayet på flere av telefonen. De «dugget», så å si.

Trøbbel ved minus 34
Ved minus 34 begynte den virkelige «moroa». Fem av de seks testede telefonene fikk store problemer med enten skjerm, batteri eller begge deler. En Nokia-modell fikk blå skjerm, mens en en telefon av et annet merke fikk noen merkelige striper på skjermen.

Ved minus 40 grader ble alle så nær som en Motorola-modell ubrukelige. Denne modellen, en KRZR (selges ikke i Norge), ga ikke opp før ved 48 minus.

Alle ble «friske» etterpå
Den gode nyheten er imidlertid at samtlige av testmodellene kom seg igjen etter kuldebehandlingen. Etter kort tid i romtemperatur fungerte både batteri og skjerm som normalt.

Her kan du se video fra testen:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse