wga_03

Annonse


– Vi er lurt av Microsoft

Fra juni 2006 ble WGA (Windows Genuine Advantage) merket som en kritisk oppdatering og rullet ut via Windows Update. Nå har et tre år gammelt søksmål fått bein å gå på igjen. Microsoft mener påstandene ikke har rot i virkeligheten.

Føler seg lurt av oppdatering

Windows Genuine Advantage er et lite program som finner ut om din Windows-installasjon er piratvare eller har en ekte lisens. Finner programmet ut at lisensnøkkelen er uekte plager WGA piratene til de kjøper en ekte lisens.

Microsoft skal ikke ha fortalt sine brukere at programmet hentet informasjon om maskinen og sendte denne informasjonen til Microsoft.

Microsoft risikerer nå at en tre år gammel sak blir gjort om til et massesøksmål (et såkalt class action som først må godkjennes). Saksøkerne mener at Microsoft tvang WGA på 350 millioner maskiner med Windows XP.

Annonse
Microsoft: – Vi har ikke lurt noen

WGA-programmet er frivillig å installere, men det er ikke lett å se dette. Mindre datakyndige personer kan anta at denne oppdateringen (som er merket som kritisk) har noe med datamaskinens sikkerhet å gjøre.

Microsoft mener saksøker ikke har noen beviser for at selskapet har opptrådt i strid med loven og hevder at saksøker antyder at Microsoft skal ha installert programvare som trenger seg inn i personers maskiner uten deres samtykke og at WGA må installeres for at maskinen skal være sikker.

Microsoft: – Umulig å gjennomføre

Microsoft har også svart at de aldri har nektet pirat versjoner av Windows kritiske oppdateringer for å holde hackerne ute. Selskapet mener også at det vil være praktisk umulig å gjennomføre en slik gransking om saken blir et massesøksmål da millioner av maskiner må undersøkes av eksperter noe som kan koste flere hundre dollar per maskin.

Saksøkerne krever 5 dollar (27 kroner) i kompensasjon per maskin som har fått WGA installert.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse