N900

Annonse


Her er Nokias nye flaggskip

Etter lang tid med rykter og lekkasjer annonserte Nokia sin N900 i dag. Telefonen, som også gjerne vil være en PC, bygger på Maemo 5-plattformen, som igjen er basert på Linux.

Nokia beskriver N900 som en videreutvikling av deres tidligere Internet Tablets, som manglet telefonfunksjonalitet. Fokuset er på multitasking og nettsurfing som skal være like enkelt og fleksibelt som på en hvilken som helst PC.

Funksjonell
N900 har fullt QWERTY-tastatur og berøringsskjerm. Under panseret finner vi ARM Cortex-A8-prosessor (600 MHz) og 1 GB med applikasjonsminne, samt grafikkakselerasjon basert på OpenGL ES 2.0. Det skal bety at enheten kan kjøre mange programmer samtidig, der alle skal være tilgjengelig fra skrivebordet. Hovedskjermen skal også kunne tilpasses med snarveier og widgets.

Nokia_N900_38_lowres

Annonse
Skjermen skal ha WVGA-oppløsning (800×480), og nettleseren bygger på Mozilla-teknologi. Den skal vise nettsider akkurat som en PC ville gjort. Det er selvsagt støtte for WLAN og HSDPA. Flash støttes også.

Det er 32 GB lagringsplass og støtte for minnekort av typen MicroSD. Kameraet har oppløsning på 5 megapiksler. GPS, 3.5 mm-utgang, TV-utgang og USB er det også plass til.

N900 skal lanseres i utvalgte markeder i oktober, og skal koste rundt 500 euro. Vi følger med på mer nøyaktige norske lanseringsdetaljer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse