LG_plasma_50

Annonse


Kjempe-comeback for plasma

Plasma-TV-er som denne fra LG selges i pallevis til film- og sportsinteresserte.
(Ill.: LG Electronics)
Da LCD-skjermene for alvor gjorde innhogg i markedet for TV-er under 46 tommer, trodde mange at løpet for plasmaskjermer var kjørt.

Dramatisk prisfall

Det stikk motsatte har nå skjedd. Det siste året har prisene på store plasmaskjermer (typisk 50 tommer eller større) sunket dramatisk.

Mens du tidligere måtte ut med både 20 og 30 000 kroner, kan du nå plukke opp en 50-tommer for godt under 10 000 kroner i nettbutikkene LG har til og med en modell (ikke full HD) til under 7000.

Sony utsetter OLED

I følge analysebyrået Quixel Research steg plasmasalget i USA alene med hele 42 prosent i andre kvartal i år, sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Annonse
Situasjonen har gjort at Sony nå utsetter lanseringen av 27-tommers OLED-TV. I januar i år lanserte de en 11-tommersmodell til 35 000 kroner.

Det er nesten 10 000 kroner dyrere enn et LED-TV på 55 tommer, og 15 000 korner dyrere enn et 60 tommers plasma.

HD Ready er bra nok

Mens high end -merket Pioneer har sett seg nødt til å slutte å produsere plasmaskjermer, stortrives tydeligvis koreanere og kinesere med å produsere og selge digre plasmaskjermer til spottpris.

Flere av disse skjermene har som den nevnte LG-modellen bare 720p/1080i-oppløsning (HD Ready), og ikke 1080p (Full HD). Men kundene verken skjønner eller ser forskjellen. Det er – som med så mye annet – størrelsen som teller…

Kilder:
Wall Street Journal
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse