iphone3NETT_38947d

Annonse


Begikk selvmord etter iPhone- tabbe

Den 25 år gamle kinesiske arbeideren Sun Danyong oppdaget til sin forferdelse at en fjerdegenerasjons iPhone-prototyp var sporløst forsvunnet fra kontoret hans.

iphone3NETT_38947d
(Ill.: Apple)

Ransaket leiligheten

Danyong jobbet for bedriften Foxconn, som produserer både iPhone og andre produkter for Apple i Kina. Bedriften beordret øyeblikkelig ransaking av Danyongs lielighet. Heller ikke der fant de prototypen.

Konfrontert med mistanken om at han kunne ha solgt den superhemmelige prøvetelefonen til en av Apples konkurrenter eller til journalister innen teknologipressen ble presset for stort for den unge medarbeideren.

Ble han mishandlet?

Torsdag i forrige uke ble han funnet død utenfor blokken han bodde i, kort tid etter at ransakingen hadde funne tsted. Opptak fra overvåkingskameraene viser at han har hoppet ut av vinduet. Alt tyder på at det dreier seg om selvmord.

Annonse
Spekulasjonene går nå høyt på Twitter og i kinesisk presse om hva som egentlig skjedde. Enkelte påstår at Danyong ble mishandlet av Foxconns representanter under ransakingen av leiligheten. Det er på det rene at den private ransakingen var ulovlig etter kinesisk lov.

Apple i sorg

Andre kritiserer Apple fordi de legger utilbørlig press på sine underleverandører om å holde nær sagt alt mulig strengt hemmelig. Og at dette presset kan ha medvirket til Danyongs selvmord.

Apple har på sin side sendt ut følgende pressemelding i forbindelse med saken:

Vi sørger over det tragiske tapet av denne unge medarbeideren, og vi avventer resultatet av etterforskningen i kjølvannet av hans død. Vi krever at våre underleverandører behandler alle sine medarbeidere med verdighet og respekt.

Kilde:
Digital Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse