eric_schmidt_google_chrome

Annonse


Google lanserer eget OS!

eric_schmidt_google_chromeDet har vært ryktet om det i mange år, men nå skjer det altså. Google lanserer eget OS.

Kommer i 2010

I andre halvdel av 2010 skal søkegiganten Google lansere sitt eget OS. Navnet er Chrome OS er åpen kildekode. Google forteller (for dette er offisielt) at OSet skal være en lettvekter og kjøre på Intel Atom (OSet støtter x86) såvel som ARM-CPUer.

OSet skal ifølge Google også kunne kjøre på det de kaller «full-size desktop systems». Det er med andre ord ikke bare netbooks Google tenker på, men i første rekke vil Google satse på de små maskinene.

Google har store planer

OSet skal være kjapt og Google beskriver det som at det skal kunne presentere nettleseren i løpet av få sekunder. Brukergrensesnittet er minimalt akkurat som Google er kjent for og det legges vekt på at du skal være på nett.

Annonse


Google forklarer at de gjør some med Chrome; de går tilbake til tegnebrettet og redsigner hele sikkerhetssystemet som ligger i bunn for at brukere skal slippe virus, malware og sikkerhetsoppdateringer. Google: «It should just work». Chrome OS er laget for de som bruker meste av sin tiden på nettet.

Bruker Linux

Google samarbeider akkurat nå med OEMs (PC-produsenter) slik at OSet kan leveres ferdig installert på netbooks. Google Chrome OS kjører i et nytt brukergrensesnitt, men i bunn ligger Linux.

Chrome OS utvikles uavhengig av Googles andre OS-prosjekt Android som er designet for mobiler. Mer informasjon om Chrome OS lover Google til høsten. Ifølge TechCrunch skal Google lansere Chrome OS-koden senere i år. Kanskje får vi en smakebit før 2010?

Det skjer mye hos Google for tiden. Det ble i går kjent at alle Google Apps, inkludert Google Mail nå er ute av beta.

Kilde:
Google Blog

Annonse


Annonse


Annonse