Hackerne påstår de har over 5000 passord og brukernavn fra nettsamfunnet Nettby.no.

Annonse


– Vi har 5441 Nettby-passord til salgs

For fjerde gang kan nettsamfunnet Nettby.no ha blitt hacket. Hackerne vil selge informasjonen videre.

Over 5000 passord på avveie?

ITavisen fikk i går epost fra hackere som angivelig skal ha kommet seg inn i databasen til nettsamfunnet og hentet ut 5441 brukernavn og passord. Ifølge skjermdumpen ITavisen fikk fra hackerne som kaller seg «Recode Group» har de også hentet ut brukernavn og passordene til moderatorer på nettsamfunnet.

ITavisen kontaktet straks Nettby-ledelsen for å verfisere at hacken faktisk har funnet sted. Vi har så langt ikke fått verifisert dette. Snakker hackerne sant er dette fjerde gang nettsamfunnet har blitt hacket.

Ikke første gang

I oktober 2008 ble nettsamfunnet hacket på samme måte ved at hackerne fikk tilgang til brukernavn og passord. I november samme år ble brukere tappet for penger og i juli 2008 ble startguiden.no som er en del av nettby Muhammed-hacket.

Annonse


Dette er eposten hackerne sendte ITavisen

«We have now sendt you a list of usernames and passwords for a norwegian website – nettby.no. This will illustrate how easy it is to steal (recover password) from the database where nettby.no it’s located. We now (as we speak) got over 2000 usernames and passwords (including admin / moderator passwords). We have now posted all the usernames and passwords for sale at the blackmarked.

We have also send you a copy of some usernames/passwords you’re free to try (if you don’t belive us). Anyway, this it’s not the first time – Have a nice day!»

Annonse