bitblinder

Annonse


Tøndel-«killeren» er her

BitBlinder er et nytt system som gjør det så godt som umulig for utenforstående å se hva du gjør på nettet.


Ved hjelp av et lite program du laster ned kan du gjøre deg usynlig både på torrentnettverkene og på nettsidene du besøker.

Enkelt fortalt kan du ikke logges lenger, rett og slett fordi IP-adressen din forblir skjult gjennom alle aktiviteter du foretar deg. Det gjør det i praksis umulig å oppdage at du for eksempel laster ned ulovlig materiale.

Vanskeligere for Tøndel

Dermed blir oppgaven til den norske piratjegeren Espen Tøndel og hans advokatfirma Simonsen betydelig vanskeligere. Dette på tross av at det nå kan synes som om loven åpner for privat innsyn i nettleverandørenes logger, slik at man kan koble IP-adresser med navn i når man har mistanke om piratvirksomhet.

Annonse
Med BitBlinder går ikke trafikken direkte til bittorrent-nettsiden, men via flere noder. All trafikk mellom disse blir kryptert.

Flere metoder

Du må imidlertid registrere deg først. Det betyr likevel ikke at dine aktiviteter logges hos BitBlinder – bare at du har lastet ned programmet. Hva du ellers gjør under dekke av BitBlinders anonymisering forblir din egen sak.

Det finnes allerede flere måter å laste ned anonymt på. The Pirate Bay har sitt eget system kalt IPREDATOR, som mot betaling gir deg en såkalt VPN (Virtual Private Network)-tunnell til torrentklienten.

Går tregere

Det finnes også et system som heter TOR som i praksis gjør det samme som BitBlinder.

Men dette systemet gjør nedlastingen svært treg. Dessuten irriterer du alle de som bruker TOR til å surfe anonymt – rett og slett fordi torrenttrafikken blokkerer for deres (lyssky?) aktiviteter.

Påkaller mistanke?

Om systemene vi her snakker om er så effektive som utviklerne hevder, gjenstår å se. Det er meget mulig at anonymisering vil virke kriminaliserende i seg selv, dersom man velger å bruke det. Og at disse brukerne dermed vil få ekstra oppmerksomhet fra piratjegere og politi.

ITavisen understreker at vi ikke oppfordrer til noen form for ulovlig virksomhet, og at vi ikke tar ansvar for programvare eller annet innhold som vi lenker til.

Se også DinSide data

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse