Facebook går kanskje raskere, men du risikerer å få virus, påstår Panda Security.

Annonse


Gratis antivirus fra Microsoft

Facebook går kanskje raskere, men du risikerer å få virus, påstår Panda Security.
(Ill.: iStockphoto)
En beta-test av Microsofts gratis antivirus-løsning Morro er snart her skal vi tro MS-kilder Reuters har snakket med.

Nå kommer Morro

Programmet må lastes ned når det blir gjort tilgjengelig, kanskje innen de neste dagene. Fint for Symantec Corp and McAfee Inc. som kjemper om de samme kundene. Hva ville vel skjedd om Microsoft hadde ergret på seg EU igjen og gjort Morro en del av Windows 7?

Akkurat som Opera, Mozilla og Google (Chrome) frykter disse selskapene at Microsoft skal gjøre deres produkter overflødige. Symantec har følgende kommentar til nyheten: «en komplett Internet-sikkerhetspakke er hva kunder trenger i dag for å være helt sikret», forklarer selskapet som tydeligvis mener at Morro er en lettvekter.

OneCare floppet

Morro testes nå internt og ifølge Microsoft skal en test-versjon være klar «snart». Noen spesifikk dato ville Microsoft-kilden ikke røpe. Allerede i fjor ble det kjent at Live OneCare var en kommersiell flopp og kom til å ble lagt ned til fordel for Morro. Årsaken var nok at OneCare ikke var gratis.

Annonse


Etter at nyheten ble kjent sant Symantec med 0.5 prosent på Nasdaq. McAfee falt hele 1.3 prosent, mens Microsoft gikk opp 2.1 prosent.

Kilde:
Reuters

Annonse