ms home

Annonse


Slik er Microsofts drømmehjem

BBC har fått besøke Microsofts nye «Smart House», som viser hvordan teknologi kan integreres i hjemmet om fem til ti år.

Enklere å lage mat
Rundturen begynner å kjøkkenet, hvor hele kjøkkenbenken fungerer som en massiv skjerm. Setter du frem mel på benken kan du få opp en rekke oppskrifter som inneholder mel.

Det hele kan styres med stemmen, og du kan også få lest fremgangsmåten tilbake til deg.

Stuebord blir skjerm
Også i stua er det fokus på å gjøre om det vanlige bordet til en interaktiv skjerm. Et kamera i taket registrerer hva du gjør, og behandler informasjonen fortløpende.

Annonse


Legger du for eksempel fram mobilen din på bordet, vil mobilens skrivebord utvide seg til bordet. Legger man så et visittkort på den nye overflaten, registreres det og overføres automatisk til mobilen.

Speil 2.0
På tenåringsrommet er det flere funksjoner som har blitt lagt til. Veggene er gigantiske, interaktive skjermer, som blant annet registrerer berøring. Det morsomste her er imidlertid speilet. I tillegg til å fungere som et vanlig speil viser den også kalenderinformasjon og huskelapper for deg.

Tar du fram et plagg og holder foran speilet vil enda mer informasjon dukke opp, som vaskeinstrukser og informasjon om tøyet. I tillegg kan du få oversikt over alle klærne du har, slik at du kan finne noe som passer sammen.

Det hele kan best forklares ved å se videoen selv nedenfor:

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse