Slik ser tsjekkiske Kubik Design for seg en framtidig flåte av helautomatiske taxier.

Annonse


Førerløs taxi nå!

Full stopp på t-banen, kjøreledningen nede hos NSB og snøkaos som stopper bussen. Alt dette – og mere til -opplever folk som skal på jobb i Oslo stadig vekk.

Som i «Total Recall»

Nå kan løsningen være her. Oppfinneren Petr Kubik idet tsjekkiske selskapet Kubik Design har utviklet et helt nytt, helautomatisk taxi-konsept: Robot Taxi.

Ideen er kjent fra science fiction-verdenen. Når for eksempel Arnold Schwarzenegger trenger å komme seg raskt fram i filmen Total Recall fra 1990, hopper han inn i en robot-taxi.

Førerløs

Denne taxien kjøres av en robot. Mens Robot Taxi ikke en gang har automatisk sjåfør. Bilen er i seg selv en robot, programmert til å finne fram hvor som helst i byen og rustet til å forsere enhver trafikkfelle.

Annonse


Du hopper rett og slett inn i bilen, sier hvor du skal og betaler med kort (eller kanskje med fingeren eller øyeeplet?).

Bilen har utvilsomt stilig design, men det blir kanskje litt trangt for det lystige lage tpå vei fra vorspiel ut på byen å stue seg inn i en av disse? Og hvor i all verden skal sjåførene gjøre av seg?

Kilde:
Ecofriend.com