Billigere og tynnere iMacs om få uker?

Annonse


iPhone redder Apple-krise

Apple kan vise til gode tall i sin kvartalsrapport, selv om salget av Mac-maskiner har gått ned for første gang på 5 år.

Nedgang for Mac
Apples kvartalsrapport omfatter januar og mars, og kan fortelle at Apple solgte 2,2 millioner Mac-maskiner i løpet av perioden.

Det er en nedgang på tre prosent, sammenliknet med samme periode i fjor.

Gigantisk iPhonesalg
Likevel økte selskapets inntekt med hele 15 prosent, mye takket være gode salgstall for iPhone og iPod touch.

Annonse


Den nåværende Applesjefen Tim Cook anser tallene for å være veldig positive, med tanke på at det totale PC-salget har gått ned med syv prosent i det første kvartalet i år.

Apple solgte totalt 3,8 millioner iPhones iløpet av kvartalet. En økning på mer enn 123 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

– Vi planlegger ingen netbook!
Tim Cook bruker samtidlig pressetiden til å avvise ryktene om at Apple planlegger å slippe en netbook:

– Når jeg ser en netbook ser jeg forferdelig programvare og dårlig maskinvare. De tilbyr ingenting for brukeren og det er ingenting vi vil sette vårt varemerke på. Det er en overdrivelse å kalle dem datamaskiner, forteller han til IDG News.

Mange rykter
Ifølge analytikeren Ezra Gottheil på Technology Business Research virker det likevel som Apple planlegger noe i den retningen. Tidligere rapporter forteller at Apple har bestilt et stort antall touchskjermer i størrelsen 9,5 og 10 tommer, noe som selvfølgelig har satt fart på ryktespredningen.

Uttalelsen kan forøvrig også bety at Apple vil lage en liten maskin som ligner på en netbook, bare at de skulle kalt det noe helt annet. De vil antageligvis ikke konkurrere med netbooks på prisfronten, så hvorfor ikke bare markedsføre et lignende produkt med et helt nytt navn?

Tim Cook nekter å svare på flere spørsmål angående hva som vil avsløres framover, og sier bare at line-upen vil bli “fantastisk”.

Kilde:
CNN
IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse