Kan netbooks med ARM-CPUer og Googles Android-OS bli en fullverdig konkurrent mot Microsoft Windows 7 og Intels Atom-CPUer?

Annonse


HP vil lage Android-netbooks

HP vurderer å bruke Googles mini-OS Android i sine kommende netbooks.

Passer til mobiler og netbooks
Satjiv Chahil, visepresident for HPs PC-avdeling, kan bekrefte at selskapet har studert Googles smarttelefon-programvare for bruk i sine datamaskiner.

Ifølge en talskvinne hos Google er Android godt egnet for både mobiltelefoner og små datamaskiner, for eksempel netbooks.

– Vi gleder oss til å se hva folk får til med operativsystemet, og hvordan en åpen plattform bidrar til større innovasjon, uttalte Googles talskvinne.

Annonse


Helt gratis
I motsetning til Windows er Android helt gratis, noe mange brukere åpenbart vil sette pris på. De aller fleste netbooks idag kjører på Windows XP, og ifølge Microsoft blir de aller fleste netbooks som blir solgt med Linux “sendt rett tilbake til butikken”.

HP har imidlertid større tro på Googles Android, da den er spesifikt laget for mobile enheter. Mange av applikasjonene benytter seg av nettet, i motsetning til Windows XP som hovedsaklig ble laget for stasjonære maskiner i sin tid.

Netbooks er imidlertid fortsatt et nytt segment mellom både mobiltelefoner og laptoper, og et mobil-OS vil sansynligvis passe godt til det nye formatet.

Kilde:
Wall Street Journal