Gruppen reklamerer for et Messenger-produkt som får Facebook-surferen til å tro at det er offisielt og utviklet av Facebook selv.

Annonse


Facebook-gruppe lurte en million

Har Facebook for dårlig sikkerhet?

Lure-gruppe

ZDNet-blogger Jennifer Leggio snublet over det som kan være en seriøs trussel mot sikkerheten for Facebook-brukere.

Det viste seg at en Facebook-gruppe som påstod å være et lynmeldingstjeneste-program sendte brukeren videre til nedlasting av ymse programvare, deriblant en relativt lite proff toolbar. En slik som installerer seg i nettleseren.

Ikke Messenger

Leggio ble invitert til gruppen «Facebook MessengerTM NEW Facebook Messenger Available Now For News Facebook». Ikke bare er ikke dette en IM-tjeneste utviklet av Facebook, men den har heller ikke utviklet med Facebooks-utviklerverktøy.

Annonse


Så hvorfor får da slike applikasjoner lov til å dukke opp på Facebook? I realiteten kan hvem som helst lage skadelig kode, lage en gruppe og sende folk videre til den farlige programvaren.

Tok tid å slette

Det viste seg etter en kjapp sjekk at Facebook Messenger ikke inneholdt skadelig kode og at den var TrustE-godkjent. Mer sannsynlig er det at dette er adware og i verste fall malware.

Uansett ikke noe som burde dukke opp på Facebook og ihvertfall ikke når det markedsføres som noe det ikke er. Facebook slettet til slutt gruppen etter at Leggio gjorde dem oppmerksomme på den, men ikke før den hadde 1 million medlemmer.

Noe du ville hatt i nettleseren?

Kilde:
ZDNet