Facebook Connect har nå tatt turen til iPhone-applikasjoner.

Annonse


iPhone får Facebook Connect

Facebook har nettopp annonsert at de vil bringe deres påloggingssystem Facebook Connect til Apples iPhone og iPod Touch.

Blir brukt av «de store»
Systemet ble opprinnelig lansert i september ifjor, og har fram til i dag blitt tatt i bruk av store nettsteder som Digg, ABC og CBS.

Facebook Connect har latt nettstedene bruke brukernavn og passord fra Facebook for å logge seg på deres tjenester, og dermed skapt et sømløst samarbeid mellom nettstedet og den sosiale tjenesten for brukerne.

Nå er det iPhones tur
Facebook har allerede fått Apple til å implementere Facebook Connect i iPhoto 09, og nå kommer det også til iPhone- og iPod Touch-applikasjoner.

Annonse
Nå kan utviklerne bak de mange tusen iPhone-applikasjonene som ligger tilgjengelig i Apples App Store implementere Facebook Connect i programmene sine, og dermed koble seg opp til Facebooks enorme tjeneste. Et par applikasjon-utviklere har allerede gjort dette, og implementert Facebook Connect i de følgende programmene:

Who Has the Biggest Brain
Movies
iBowl
Agency Wars
Urbanspoon
Tap Tap Revenge 2
Whrrl
Live Poker
Binary Game

– Mange programmer på vei
I iBowl kan man for eksempel oppdatere Facebook-profilen sin med sine nye poengsummer, eller invitere andre venner til å spille mot deg.

Det tar nok ikke lang tid før Facebooks system sprer seg til andre applikasjoner, og Facebooks talsmann sier at det allerede er mange flere på vei.

Kilde:
eWeek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse