Norsk-finske Peter Sunde avhøres i dag sammen med Carl Lundstrøm.

Annonse


Piratsaken: disse ble grillet i dag

Oppdateres jevnlig.

Peter Sunde (31) og Carl Lundstrøm (49) avhøres i dag.

Les en oppsummering av hva som skjedde under forhørene i går her.

Dette har skjedd

Tidlig i dag ble Peter Sunde forhørt av aktor Håkan Roswall. Sunde er kort i svarene og virker selvsikker.

Annonse


Mange av spørsmålene fra aktor handler om designendringer og Sundes forhold til forretningsmannen Oded Daniel.

Retten reagerer på musikkbransjens advokat legger frem bevismateriale som tidligere ikke har blitt lagt frem for retten. Dommeren går hardt ut mot aktoratet, men aksepterer nytt bevismateriale etter noen minutters pause.

Film og musikkbransjens advokater har begge forhørt Sunde i dag. Spesielt advokaten for musikkbransjen Danowsky grillet Sunde i drøyt 30 minutt. Sunde beholdt roen under alle tre forhørene i dag.

Dette har skjedd

Etter lunsj er det fortsatt Peter Sunde som blir forhørt. Det er Sundes advokat som forhører Sunde. Blant annet forklarte Sunde at både YouTube og MySpace har hatt mye opphavsbeskyttet materiale, spesielt på YouTube.

Google som nå eier YouTube har nå ordnet opp i mye av dette, men det var mye piratmateriale på denne videonettsiden før. Bevismaterialet mot Pirate Bay-gutta er i hovedsak fra 2006 og det er nok dette året Sunde sikter til.

Carl Lundstrøm i vitneboksen

Den omstridte Wasa-arvingen og forretningsmannen Carl Lundstrøm er nå i vitneboksen. Lundstrøm mener han har blitt forklart av Fredrik Neij at selve nettsiden var lovlig.

Lundstrøm har blant annet startet selskapet RixTelekom. Les mer om dette her. Lundstrøm erkjente for aktor at han visste det var opphavsbeskyttet materiale i forbindelse med The Pirate Bay.

– Hold deg unna

Lundstrøm forklarer at han fikk svar fra jurist at han burde holde seg unne The Pirate Bay. Lundstrøm forklarer at han kjenner Oded Daniel godt. Lundstrøm forklarer også at han var klar over at Oded Daniel drev med fildelingsnettsider.

Lundstrøm forklarer at han og The Pirate Bay var interessert i å bruke Linux-settoppboksen Dreambox til å streame fra TvBay eller The Pirate Bay. Dette var planen, men det ble aldri noe av. Dreambox kan brukes i med kabelTV-nett eller parabol og kan kobles til Internett.

Hør her og delta i debatten

Hør direkte fra rettsaken her:

Her er tidsplanen retten har satt opp for rettsaken dag for dag.

Følg saken direkte her og kom med dine innspill: (er dette vinduet for lite bruk denne adressen).

The Pirate Bay – Følg tidenes piratsak her!

The Pirate Bays egen videofeed: