Hopp til navigasjon Hopp til innhold
På en rekke YouTube-videoer har det dukket opp en ekstra knapp, som gjør det mulig å laste ned videoen. Eventuell betaling gjøres via Google checkout.

Nå kan du laste ned YouTube-videoer

… Men ikke alt er gratis.

Youtube vil prøve å tjene et par ekstra slanter, og har latt noen utvalgte partnere tilby en betalt nedlastingsfunksjon på videoene sine.

Koster rundt 7 kroner
Prisen for å laste ned videoene får hver enkelt av eierne velge selv, men det ser ut som de fleste har gått for en pris på rundt 1 dollar (omtrent 7 kroner).

I tillegg kan de velge hva slags lisensiering videoen skal ha, slik at de kan ha kontroll på om det skal begrenses til privat bruk, eller om den skal være fri for alle restriksjoner. Dette betyr imidlertid ikke at det vil være noen DRM knyttet til videoene.

Ikke så mange enda
De utvalgte partnerne inkluderer universiter som Standford, Duke og UC Berkeley, samt brukere som khanacademy, householdhacker og pogobat. Universitetene tilbyr nedlasting av deres forelesninger for en liten sum, og Google regner med at mange lærere som vil bruke videoene til undervisning med ingen mulighet for å koble seg til nettet vil dra stor nytte fra den nye funksjonen.

Tidligere har det vært en rekke programmer som har gjort det mulig å laste ned Youtube-videoer, som for eksempel TechCrunch sin automatiserte YouTube Download Tool. De oppgir nå imidlertid at verktøyet ikke lenger fungerer.

Bare USA?
Det ser ikke ut som nedlasting av YouTube-videoer fungerer i Norge enda – antageligvis på grunn av lisensiering- og rettighetsproblemer. Blir det imidlertid populært i statene vil det antageligvis ikke ta lang tid før vi får de samme mulighetene.

Tror du videonedlasting via YouTube er noe du kunne brukt?

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: drm, duke, Google, nedlasting, programmer, youtube