Brukerne av TV2 Sportens kommentarfelt er ved få unntak entydige på hva de mener om TV2s dekning av Tyskland - Norge.

Annonse


Raser mot TV2s nett-fotball

TV2 valgte å sende Tyskland – Norge på betal-TV-kanalen TV2 Sporten og nett-tjenesten TV2 Sumo. Begge er betalingsprodukter. Dette har satt sinnene i kok.

Nettnøytralitet-debatt

TV2 valgte å ta betalt for landskampen i går som Norge fortjent vant 0:1. Det er det svært få norske supportere som har satt pris på i etterkant. Kritikken hagler på TV2 Sportens egen nettside.

TV2 har igjen startet debatten om nettnøytralitet ved å selge plasser til norske nettleverandører. De som betalte mest kunne gi sine nettkunder best hastighet. Debatten rundt dette startet for alvor i juni 2007 da ITavisen kunne melde at Telenor ville melde seg ut av NIX, et viktig knutepunkt for nett-trafikk i Norge.

TV2 skryter av Sumo

Selv skryter TV2 av nett-satsingen med overskriften: «Historiske fotballtall for TV 2» og kommenterer:

Annonse


– Dette er et av de største løftene i norsk web- og web-tv-historie. Aldri før har noen vært i stand til å levere attraktivt innhold til så mange. Vi er meget fornøyd med salget, dette er vanvittig bra, sier redaktør i TV 2 Sumo, forteller Helge Høibraaten på TV2s nettside TV2sporten.no Samtidig avdekker ikke kanalen hvor mange som benyttet seg av nett-tjenesten.

Sterk kritikk mot TV2

Men ved å lese kommentarene under er det ikke tvil om hva det de som har kommentert synes:

«Dette er lavmål fra dere TV2, lenge siden jeg har blitt så skuffet av en tv-kanal, men makan til nisser skal man lete lenge etter!!! Griske faenskap», skriver en bruker mens andre presiserer at de fikk med seg kampen på utenlandske nettsider som streamet den private landskampen.

Også under Dagbladets artikkel om seieren blir oversvømmet av kritikk mot TV2.

Oppdatert: TV2 påpeker at de hverken har tatt seg betalt eller solgt rettigheter mot noen norske ISPer. Les TV2s svar her.

Slik ser TV2s kart over hvilke nettleverandører som hadde kjøpt seg båndbredde i forbindelse med gårsdagens landskamp. Frustrerte fotballfans undrer seg også over bruken av MS Silverlight som på langt nær ikke er like utbredt som Flash.

Kilde:
TV2Sporten.no