Apple kan komme til å bruke gammel skjermteknologi i iPhone 7
Apple kan komme til å bruke gammel skjermteknologi i iPhone 7

Annonse


– Ikke stjel fra oss, ellers…

Nylig ble Apples Tim Cook spurt om hvordan Apple vil forholde seg til de stadig flere konkurrentene iPhone har fått på markedet.

Svaret var ikke det folk hadde forventet.

Hard konkurranse?
Spørsmålet i seg selv var relativt uskyldig:

– Det begynner å komme flere og flere iPhone-konkurrenter på markedet, som Android og Palm Pre. Hvordan har dere tenkt å beholde ledelsen i møtet med disse konkurrentene?

Mange hadde selvfølgelig regnet med et vagt svar om hvordan Apple ville fortsette å komme med nye, innovative produkter for å holde ledelsen, men i stedet kom Cook med dette:

– Det er vanskelig å sammenlikne med produkter som ikke har kommet på markedet enda. iPhone har blitt strålende mottatt av brukerne. Programvare er nøkkelordet, og vi tror vi er flere år foran konkurrentene. Det å ha ulike skjermstørrelser, ulike inntastningsmuligheter og ulik maskinvare gjør det vanskeligere for utviklerne. Vi anser iPhone hovedsaklig som en programvare-plattform, som er annerledes enn våre konkurrenter. Vi har ikke noe imot konkurrenter, men hvis de prøver å stjele noen av ideene våre, vil vi gå etter dem.

Lar ingen stjele ideene deres
Den krasse vendingen gikk ikke journalistene hus forbi, og oppfølgingsspørsmålet lot seg ikke vente:

– Den nye Palm Pre ser ut til å direkte emulere iPhones innovative brukergrensesnitt. Er det det du referer til?

Tim Cook svarte:
– Vi vil ikke referere til spesifikke konkurrenter, så det var ment som en generell uttalelse. Vi liker konkurranse for det får oss til å bli bedre, men vi vil ikke la andre selskaper stjele fra oss.

Forandring fryder
Dette er ikke første gang Apple forteller om hvor hardt de skal beskytte sine patenterte ideer, men å utbasunere det etter et åpent spørsmål om mobilmarkedet har fått mange til å undre seg.

Er Apple redde for at Palms multi-touchmobil faktisk skal true deres lederposisjon?

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse