4g

Annonse


Oslo får 4G-nett i 2010

Dagens Turbo-3G-dekning er åpenbart ikke nok for TeliaSonera. Nå har de startet arbeidet med utrullingen av verdens første 4G-nett i Oslo.

Ti ganger så raskt
I dag tillatter HSDPA-nettet teoretisk en nedlastingshastighet på 3,6 megabit, og en opplastningshastighet på 384 kilobit. 4G-nettet vil tilby over ti ganger så rask hastighet.

– Utbyggingen av 4G i Oslo gir utrykk for vårt ønske om å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden. Samtidig er det viktig for NetCom å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet, forteller Netcoms administrerende direktør August Baumann i en pressemelding.

100 mbps på mobilen
Nettet vil først åpnes i 2010, og skal bli levert av det kinesiske selskapet Huawei. I første hånd vil TeliaSonera bygge ut 4G-nettverket i Oslo og Stockholm, men forteller at videre utvidelse er i planene.

Annonse


Med 4G vil den teoretiske nedlastingshastigheten være på utrolige 100 mbps, og mulighetene for streaming av onlinemateriale og spilling på nettet vil bli langt større.

Dyrt?
Med slike hastigheter får vi imidlertid håpe at teleselskaper satser mer på fri dataplan, så man ikke bruker opp hele månedslønnen i løpet av et Youtube-besøk på mobilen.

Kilde:
Netcom

Annonse